17 maj 2016

VÄRME OCH KYLA

I slutet av förra året renoverade vi vårt kök och det var så kul att få ett kök som både såg snyggt ut och fungerar bra. Lätt att hålla rent, bra arbetsytor och gott om förvaring var saker som jag tyckte var viktiga och som vi planerade för. Men sen vill man ju att det ska se snyggt ut också! Alla de där detaljerna som är så roliga att fundera på och välja mellan. Hur roligt är det då när det ska upp en stor, ful, skrymmande luftvärmepump i mitt nya kök!? Inte så kul alls.... Tyckte jag i början i alla fall. Men det visade sig att just den "lilla detaljen" var en av de absolut bästa som vi fick till i samband med köksrenoveringen. Jag älskar den så mycket att jag totalt struntar i hur ful den ser ut när den sitter där på väggen och jag skulle inte på några villkor vilja vara utan den!







Hittills har jag allra mest uppskattat värmen som den ger. Eftersom vi har direktverkande el brukar vi snåla lite och inte ha elementen på högsta effekt. Istället eldar vi mycket i vår braskamin, vilket jag i och för sig tycker är jättemysigt. Men det innebär ju också att värmen försvinner när man inte eldar, dvs det kan vara lite kallt när man kommer upp på morgonen eller när huset stått tomt under dagen när vi kommer hem från skola och jobb. Men vår luftvärmepump får vi däremot jämn och skön värme hela tiden och det är så otroligt skönt. Dessutom kommer vi kunna använda den i motsatt syfte under sommaren, alltså få luftkonditionering om det blir varma dagar. Förutom dessa fördelar har vi dessutom märkt att vi fått mycket bättre luft inomhus. Och med två barn som har problem med astma är det något som har stor betydelse.

 Vill man sätta sig in i det här med ventilation och ett bättre inomhusklimat finns det bra länkar HÄR





Vi hade ju underbart väder förra helgen men nu är kylan tillbaka igen:( 
20 graders skillnad (åt fel håll!) på bara några dagar. Gillade de där 27 grader bra mycket mer än de 7 vi har nu! Inte läge för att slå på luftkonditioneringen än alltså, håller mig till att värma upp huset lite till istället :)