26 mars 2015

KANELBULLEKAKA


Åh vad den är god, den här sockerkakan!
En riktig favorit, som försvann fortare än kvickt.
Kanelbullar i snabbversion, liksom :)

Trodde jag skulle kunna få en bit även nästa dag, men då var det inget kvar... 
Men det får man väl ta som ett gott betyg!






Här kommer receptet på denna supergoda kanelbullekaka:


175 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt

Fyllning:
1 dl strösocker och 3 msk kanel

Sätt ugnen på 175 grader
Rör smör och socker mjukt och luftigt.  
Blanda sedan ner äggen ett och ett, och därefter gräddfilen.
Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål.  
Blanda sedan med resten av smeten.
Blanda samman socker och kanel till fyllningen.
Smöra och bröa en sockerkaksform.

Häll i hälften av smeten, strö sedan över hälften av kanelsockret. 
Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker.  
Dutta till sist över 2 msk smör.

Grädda kakan i 45-60 min. 
Testa med en sticka om den är färdig.