23 september 2011

MITT GODASTE BRÖD

Jag har gjort världens godaste bröd! Okej, kanske inte världens godaste, men MITT godaste hittills i alla fall :)

Min surdegsgrund lever och mår bra i kylen och nu tror jag att jag börjar få till känslan för hur länge brödet ska jäsa, hur det ska bakas ut osv.









Förra gången ställde jag ut degen i vårt halvisolerade förråd (det som ska bli A:s rum, men så klart inte är färdigt än). Där är det varmare än i kylen, men kallare än rumstemperatur. Och brödet blev jättebra! Precis så där luftigt, med stora hål, och segt och mjukt på samma gång, som jag ville ha det.



Tom J1 gillade det: "Äntligen har du lyckats mamma, nu smakar inte brödet så där grått längre"













J2 vaknade upp i morse och utbrast: "Åhhhh, vad det är skönt att det är fredag!"


Jag håller med!!!





Ha en riktigt bra fredag, alla bloggläsare!





Kram