27 juli 2011

SURDEGSBRÖD

Hmmm...det här med surdeg är inte helt lätt!

Min nya "bebis" behövde visst lite mer tillsyn än jag tänkt mig... Jag var ganska otålig och de första dagarna tittade jag till den mest hela tiden för att se om den börjat bubbla, men det hände ingenting. Efter att ha matat den, först på andra dagen och sen på fjärde, lämnar jag den ensam i 3 timmar och vad händer då? Det ser ut som den exploderat och hela köksbänken är plötsligt full av surdeg! :o
Jag provade i alla fall att baka på den ok brödet blev ok, men inte riktigt så bra som jag väntat mig.






Nu ska jag göra ett nytt försök. Ikväll har jag gjort en fördeg som ska stå över natten och imorgon görs degen som ska jäsa flera timmar, för att sen bakas ut nån gång fram på eftermiddagen.
Recept på surdegsbröd hämtar jag här, nån mer som vill prova?




Kram